wtorek, 20 maja 2014

Wrapy z sałaty

Wiosna idzie a wraz z wiosną marzenie o idealnej sylwetce, dla tych co mimo chęci rozpoczęcia zdrowego stylu życia nie potrafią zrezygnować z mało zdrowych przekąsek mam alternatywę! Wrapy z sałaty! Przepis przeznaczony na fit poniedziałek ze względu na moje wojaże dodany we wtorek :) Powstały w mig a jeszcze szybciej zniknęły z talerza, to co jest w nich najfajniejsze, że smakują pysznie a do tego nie ma się wyrzutów sumienia, że pójdzie boki :) Chodakowska byłaby pewnie ze mnie dumna heh ;)) Tylko żebym tą zdrową dietę trzymała przez cały tydzień a nie jak to zazwyczaj bywa w przypływie chęci bycia fit ale nie oszukujmy się ja nie z tych, którzy potrafią sobie odmówić soczystego, tłuściutkiego mięska z pysznymi ziemniaczkami z sosem i mizerią mmmm no ale jak fit to fit dzisiaj Wrapy z sałaty co by jutro można było zgrzeszyć haha :)

Składniki:

1 główka sałaty (u mnie była masłowa, jednak myślę, że lodowa lepiej się nada)
1 serek kanapkowy z ziołami
15dag filetu z indyka
1 czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka
1 łyżka oleju
1 mały jogurt naturalny
4 rzodkiewki
1/4 strąka papryki czerwonej
mały pomidor
1 mała czerwona cebula lub 1/2 pęczka szczypiorku
1 pomidor
1/2 zielonego ogórka ze skórką

Indyka pokroić w paski, lekko rozbić, wymieszać z przyprawą i 1 łyżką oleju, odstawić na 15min. do przegryzienia się.
Sałatę opłukać, wysuszyć.
Rzodkiewkę, paprykę, pomidora, ogórka i cebulkę pokroić w drobną kostkę wymieszać.
Z jogurtu, 1 ząbka czosnku, soli, pieprzu i cukru do smaku zrobić sos czosnkowy.
Indyka smażyć na patelni grillowej lub na zwykłej patelni z teflonową powłoką.
Każdy liść sałaty posmarować serkiem, ułożyć po paseczku indyka, posypać niewielką ilością warzyw, polać łyżeczka sosu, zawinąć. Boki można spiąć wykałaczką.
Pyszne i lekkie danie z łatwością może posłużyć na lekki obiad lub ciekawą przekąskę na imprezie :)
POLECAM :)) Zdrowe fingerfood

2 komentarze:

Printfriendly